Feestelijke bloemkoolsoep

Ingrediënten:

1 bloemkool
2 dikke wortelen
4 dikke uien
Halve rode paprika
Peterselie
1 boursin kruidenkaas
6 soepblokjes kippen boullion
1 ei
Bladerdeeg (koelkast) ronde vorm
Pezo
Paprikapoeder
Beetje boter

 

 

 

Bereiding:
- uien fijn snijden en stoven in de boter.
- fijn gesneden wortelen, paprika en bloemkool erbij doen en even laten stoven. Houd enkele bloemkoolroosjes over voor versiering.
- water bijvoegen (ca 3 liter ) en soepblokjes en gaar laten koken.
- groenten gaar, dan soep mixen samen met de boursinkaas. Niet meer laten koken !!!!
- soep afkruiden met pezo en peterselie en gare bloemkoolroosjes.
- soep laten afkoelen.
- de koude soep uitscheppen in kleine soepkommetjes.
- de rand van de kommetjes bestrijken met geklopt ei zodat het bladerdeeg bijft plakken.
- de kommetjes afsluiten met een rondje bladerdeeg. (volledig dicht !)
- bladerdeeg bestrijken met losgeklopt ei en wat paprika poeder bestrooien.
- de koude soep in de oven zo’n 10 à 15 min op 180 ° (kijken of het deeg krokant is gerezen )
Smakelijk

Rating: 4 sterren
1 stem

Maak jouw eigen website met JouwWeb