Ovenschotel van kip met gnocchi, spinazie en champignonsaus

 

Ingrediënten (4 personen):

- 400 g restjes gebraden kip

- 450 g gnocchi

- 250 g champignons

- 450 g bladspinazie

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 500 ml melk

- 300 ml kippenbouillon

- 50 g geraspte parmezaan

- bladpeterselie

- olijfolie

- 60 g boter

- 40 g bloem

- 1 tl kipkruiden

- 1/2 tl cayennepeper

- peper en zout

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de champignons in stukjes, , pel en snipper de ui fijn. Bak de uien en champignons gaar in wat olijfolie. Pel en snipper de knoflook. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

2. Haal alles uit de pan en laat de boter erin smelten. Roer de bloem erdoor en laat 2 minuten bakken. Kruid de roux met kipkruiden, cayennepeper en eventueel extra peper. Voeg geleidelijk aan de melk en de kippenbouillon toe en laat de saus al roerend  met een garde, indikken op een laag vuur.

3. Haal de saus van het vuur en voeg er de restjes kip, gebakken ui en champignons, spinazie en gnocchi aan toe. Kruid bij met peper ene zout. Giet in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte parmezaan. Zet 20 minuten in de oven. Garneer met verse spinazie en serveer. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb