Taartje met vijgen en frangipane
Ingrediënten:
500 g bladerdeeg
bloem
1 eidooier, losgeklopt
10-12 rijpe vijgen
Frangipane:
100 g boter op kamertemperatuur
100 g poedersuiker, plus extra om te bestuiven
1 ei, losgeklopt
100 g amandelschaafsel
25 g bloem
Voor erbij:
heldere honing, om erover te druppelen
slagroom
Bereiding:
Maak eerst de frangipane. Meng de boter en de poedersuiker in een kom, voeg dan langzaam het ei toe tot dat geheel is opgenomen. Voeg het amandelschaafsel en de bloem toe en meng alles tot een gelijkmatige massa. Laat het mengsel 5 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak dun uit, tot het de dikte heeft van een euro. Snijd met behulp van een bordje of schoteltje vier tot zes cirkels uit. Kerf een rand op 1 cm afstand van de buitenrand van de cirkel; pas op dat u niet helemaal door het deeg snijdt. Leg de cirkels op een bakplaat en bestrijk de rand met eidooier. Leg een dunne laag frangipane over het midden van elke deegcirkel.
Snijd twee vijgen horizontaal in plakjes. Snijd de rest van de vijgen in parten. Leg de parten in bloemvorm op de frangipane, met een rond stukje in het midden. Stuif er wat poedersuiker over en bak de taartje in ca. 20 minuten knapperig en goudbruin. De deegrand zal om de vijgenbloemen omhoogkomen.
Druppel honing over de nog warme vijgen en frangipane om te glazuren. Laat de taartjes voor het serveren even afkoelen. Geef er slagroom bij.
Maak jouw eigen website met JouwWeb