Progrès taart

Ingrediënten:

Kleine taart:                                    Grote taart:

9 dikke eieren                                 12 eieren

300 g fijne suiker                            400 g fijne suiker

300g ongemalen amandelen       400g ongemalen amandelen

 

- zwarte chocolade

- sla-olie

- 250 g suiker

- goeie boter (aldi)

Bereiding:

- Maal de amandelen fijn.

- Verwarm de oven voor op 200 graden. 

- Klop het eiwit tot sneeuw en voeg een beetje suiker toe. Voeg vervolgens de rest van de suiker toe en klop het eiwit stijf.

- Voeg vervolgens de gemalen amandelen bij het stijfgeklopte eiwit.

- Verdeel de massa over 4 platen en strijk uit.

- Bak de platen gedurende 15 minuten op 200°C.

- Laat de platen goed afkoelen.

 

Bereiding chocolade:

- 5 stukjes zwarte chocolade + een beetje sla-olie au bain Marie laten smelten.

- Laat vervolgens het chocolademengsel op een steen (dikke vloertegel) koud worden (eventueel in de frigo).

- Om de chocoladekrullen te maken: deze afschrapen laagje per laagje.

 

Bereiding Crème au beurre:

- 1 kleine beker water + 2 repen chocolade + 250 g suiker ongeveer 10 min. laten koken.

- Deze dan ik koud water laten afkoelen. De chocolade moet ijskoud zijn, vooraleer je z onder de goeie boter mixt.

- De boter eerst zacht mixen vooraleer je de chocolade toevoegt.

- Om de crème mooi glad te krijgen, mag je nog een eitje toevoegen.

- Indien de crème schift in koud water zetten. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb