Progrès taart
Ingrediënten:
Kleine taart: Grote taart:
9 dikke eieren 12 eieren
300 g fijne suiker 400 g fijne suiker
300g ongemalen amandelen 400g ongemalen amandelen
- zwarte chocolade
- sla-olie
- 250 g suiker
- goeie boter (aldi)
Bereiding:
- Maal de amandelen fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop het eiwit tot sneeuw en voeg een beetje suiker toe. Voeg vervolgens de rest van de suiker toe en klop het eiwit stijf.
- Voeg vervolgens de gemalen amandelen bij het stijfgeklopte eiwit.
- Verdeel de massa over 4 platen en strijk uit.
- Bak de platen gedurende 15 minuten op 200°C.
- Laat de platen goed afkoelen.
Bereiding chocolade:
- 5 stukjes zwarte chocolade + een beetje sla-olie au bain Marie laten smelten.
- Laat vervolgens het chocolademengsel op een steen (dikke vloertegel) koud worden (eventueel in de frigo).
- Om de chocoladekrullen te maken: deze afschrapen laagje per laagje.
Bereiding Crème au beurre:
- 1 kleine beker water + 2 repen chocolade + 250 g suiker ongeveer 10 min. laten koken.
- Deze dan ik koud water laten afkoelen. De chocolade moet ijskoud zijn, vooraleer je z onder de goeie boter mixt.
- De boter eerst zacht mixen vooraleer je de chocolade toevoegt.
- Om de crème mooi glad te krijgen, mag je nog een eitje toevoegen.
- Indien de crème schift in koud water zetten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb