Kabeljauw met kruidenkorst en mosterd

 

Benodigdheden : voor 8 personen
- 1,4 kg jonge kabeljauw
- margarine
- moster
- broodkruim : - 75 g boter
- 100 g broodkruim ( paneermeel)
- gehakte peterselie
- peper en zout
- saus : - 1 sjalot
- 2 l visfumet
- 1 dl witte wijn
- 2 dl room
- garnituur : tomaatjes, takjes kervel, asperges

De vis opkuisen en porties verdelen.

Broodkruim : de boter laten smelten en mengen met de gehakte peterselie, peper en zout en het broodkruim.

De vis insmeren met de mosterd en bedekken met het broodkruim.
Lichtjes aanbakken en bewaren op een ovenplaat.

Saus : de visfumet, witte wijn en de fijngesneden sjalot laten inkoken, room toevoegen en doorzeven.
Dit laten indikken en op smaak brengen met kruiden.

Garnituur : tomaatjes émonderen in blokjes snijden.

Afwerking : de vis opwarmen in de oven op 180° . Schikken in het midden van een bord op een bedje van vb asperges.
Rondom de saus met de tomaat serveren.
Versieren met een takje kervel.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb