Aardappel gevuld met bacon

Ingrediënten (4 personen):

- 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil

- olijfolie

- zeezout

- 4 plakken ontbijtspek

- 8 salieblaadjes

- 4 teentjes knoflook

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200°C.

- Steek met een appelboor of een gewoon aardappelschilmesje in je aardappel en draai rond, alsof je een klokhuis uit een appel wilt halen. Steek de appelboor helemaal door de aardappel. Bewaar het stuk aardappel wat je eruit haalt later als plug om de aardappel weer dicht te maken. Prik de aardappel een paar keer in met een vork en wrijf ze in met een beetje olijfolie en zeezout. 

- Maak de vulling voor de aardappel klaar. Leg op iedere plak bacon 2 blaadjes salie en een half teentjes geperste look. Rol de bacon op zodat je een worstje krijgt. Stop in elke aardappel zo een worstje.

- Snijd de aardappelpluggen doormidden en stop ze aan beide uiteinden van he gat in de aardappelen, zodat de vulling op zijn plaats blijft. De pluggen zullen uit de aardappel steken, maar dat is prima.

- Leg de aardappelen op een bakplaat en zet ze ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Keer ze regelmatig om totdat ze krokant, goudbruin en gaar zijn.