Snelle appeltaart

Deeg : 1 ei – 2el bakolie – 3el melk – 4el griessuiker – 5el bloem – 2 à 3 appels – 1 koffielepel bakpoeder

Saus : 80 g boter – 1 ei 3 el griessuiker – 1 pakje vanillesuiker – 1 koffielepel kaneelpoeder ( niet noodzakelijk) stukjes nootjes of bruine suiker

- Meng het ei, de bakolie, de melk, suiker en de bloem goed dooreen, eventueel met een mixer tot je een glad deeg verkrijgt zoals bij pannekoeken (vloeibaar).
- Voeg er een koffielepel bakpoeder bij en roeren.
- Giet het deeg in de beboterde bakvorm.
- Schil de appels, snijd ze in schijfjes en schik ze dakpansgewijs op het deeg.
- Laat 20 min bakken in een voorverwarmde oven op 175° C

-Maak ondertussen een sausje van de boter, ei, griessuiker, vanillesuiker.
-Als de taart uit de oven komt, giet je de saus erover.
- Bestrooi met nootjes of kaneel en nog eens 20 min laten doorbakken.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb