Kalkoenrollade

Ingrediënten :

- 1,5 kg kalkoenfilet

- peper en zout

Ingrediënten vulling :

- 80 g pancetta of gerookt spek in blokjes

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- 5 blaadjes salie

- 200 g zuurdesembrood in blokjes ( heb zwarte woud brood genomen)

- 1 ei - 150 g veenbessen ( heb potje genomen)

- 50 g ongezouten pistachenoten

- peper

- zout

- cayennepeper

- 40 g boter

Ingrediënten afwerking :

- 100 g pancetta ( heb zwarte woud ham genomen = langwerpig)

- touw

- boter

Bereiding:

- hak de pistachenoten
- snipper de ui en de knoflook
- bak de ui, knoflook en spekjes in de pan met wat boter
- voeg bij : de blokjes brood, gesnipperde salie , gehakte pistachenootjes en de veenbessen er bij.
- haal de pan van het vuur, roer het ei eronder en kruid af met peper , zout en cayennepeper.
- laat het mengsel afkoelen

- snijd de kalkoenfilet in de lengte en vouw hem open.
- kruid af met peper en zout
- Verdeel de vulling ( houd een beetje over) over de filet
- Rol hem om
- Omwikkel de rollade met pancetta
- bind hem met touw ( heb ook tandenstokers gebruikt)vast
-Leg de rollade in een ingevette ovenschaal ( dit kan je een dag van tevoren doen)samen met de restjes van de vulling opzij.
- Verwarm de oven op 190°
-Bestrijk de rollade met boter en laat 30 min garen in de oven

Rating: 0 sterren
0 stemmen